Framme!

G0030826

Efter fem dagars segling från Puerto Williams och Cap Horn, i växlande väder från kuling till stiltje och hög sjö, över det mytomspunna Drake passage, och genom att kryssa oss fram genom growlers och isberg, har ARIANNA nu nått Antarktis, som första gotländska segelbåt (?!) på latitud 64° 19,5´ Syd och 62° 55,4´ Väst.

Nu ligger vi väl förankrad i en magnifik vik i ögruppen Melchior Islands. Stora isberg som drivit på grund vid inseglingen från Drake Passage förvirrade oss eftersom dom ändrade hela insegligen. Vi är ju inte vana vid att öar i sjökorten är täckta av snö och is. Vad är land och vad är isberg? Nu har vi några fantastiak veckor framför oss.

Ön vi har kommit till har vi enligt Argentinsk tradition döpt till ”New Gotland ” och viken vi ankrat i har vi döpt till ”Valleviken Antarctica”. Dopen har skett med sedvanlig pompa och ståt.

På tjänstens vägnar:
S/Y Arianna af Valleviken
Kapten Lasse Ljung med den gotländska besättningen Per-Erling Evensen och Kalle Ljung.