Stilla frukost

Vi vaknade vid åttatiden för en frukost på ett stillastående bord. Bryggkaffe, rostat bröd och juice och allt på samma gång, fint. Kl 10.00 var vi kallade till hamnkontoret, tullen och imigration, vilka givetvis inte ligger på samma plats.

Blir lite roligt med den omfattande administrationen där det ställs mängder av för oss konstiga frågor, som mängden diesel och vatten ombord. Inte ord engelska och ju mer vi frågar ju snabbare och utförligare tar den annars så goa tjänstemannen om allt från början. Till slut tas de olika stämplarna fram och alla papper signeras med finess. Rummet fullt av män som bär papper och diskuterar med varandra. Vi har haft med två kvinnliga tjänstemän och båda bara tittade på pappren, högg tag i stämplarna och allt var klart på någon minut, med ett stort leende.

Efter en timmes klarerande vandrade vi över till det lokala museet där det enligt vad vi hört i hamnen skulle finnas bra internet. Museet var väldigt intressant och beskrev den lokala historien från 7000 år tillbaka. Fantastiska människor som levde här fram till att Europas utsända tog över.

Jag fick med mig en bok på engelska som jag med intresse skall läsa under seglingen vidare i Beagle Channel och Estrecho de Magellanes. Då museet var så intressant och vi hade som plan, samt meddelat Armadan, att lämna 14.00 för att gå de 26 Nm till Ushuaia blev det ändå trots allt tillräckligt med tid till mail och FB mm.

Spännande att för första gången sedan den 26 dec få vittja inkorgen. Tack för alla trevliga o positiva kommentarer till min blogg, verkligen inspirerande med feedback. Jag provade att ringa familjen via Facetime och fick tag på dottern Amanda som satt i en bil mellan Östersund och Åre samt sonen Rasmus som just nu är på Gotland. Tyvärr misslyckades jag nå hustru Maria och sonen Fredrik. Märkligt att det går att hitta en bil som far fram i svenska fjällvärlden. Fick iväg några bilder som jag hoppas blir bra även om jag tunnat ur dem en hel del för att passa ”smalbandet”.

Nu väntar några dagars arbete med Arianna under tiden vi ligger i Ushuaia. Finns en lista vi fyllt på vartefter, en lista som tycks svälla då vi ständigt ser lösningar som kan göra livet ombord enklare/smartare. Kalle flyger tillbaka till Sverige den 25:e jan och därefter fortsätter Lasse och jag vidare västerut. Ännu väntar fantastiska upplevelser i de ringlande vattenlederna och genom fantastisk natur.

Under tiden, fram till mitten av februari, går vi åter in i Internetskugga och får förlita oss på satellittelefon och kortvågsradio (SSB). Tyvärr har vi haft svårt att nå Sverige via SSB här nere. Lasse har ställt klockan på ringning varje dag för att passa tider men utan att lyckas skapa kontakt med sina radiovänner hemma. Däremot har vi kontakt med ett nätverk som sköts av en person som finns någonstans i Chile. Han kallar sig för ”Vilde Matilde” och varje dag kl 08.00 snackar han med seglare som befinner sig på olika platser i världen, främst runt Sydamerika vad jag förstår. Det är kul att höra vad andra båtar pratar kring platser dom besöker eller är på väg till. En del tips och erfarenheter som kan komma väl till pass framöver.

Bifogar ett par bilder från seglatsen från Antarktis till Kap Horn.

Hälsningar Per-Erling

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

albatross

waves