Andra dagen i Ushuaia

lasse_sagar
Då vi anlände hit kvällen den 19:e januari blåste det upp till 18 sekundmeter, i går helt vindstilla och sommarfint och i dag upp till 20 sekundmeter igen. Arianna lutar vid kajen som om vi låg på kryss till havs. Vinden rasar ner från bergen, ibland kallat för ”Williwaws”.

Dagen fram till lunch har vi röjt ombord, dammsugit och torkat durken. När Kalle letade fram dammsugare i förpiken uppenbarade sig en efterlängtad liten flaska, diskmedlet som vi letat efter så länge! Flaskan hade rymt från ett skåp där vi också lagrade matvaror och trillat ur vid något tillfälle och lagt sig bakom lagret av kapell- och segelduk.

Nu planering av diverse inköp som måste göras inför fortsättningen fram till mitten av februari. Vi kommer inte att använda samma leverantör av diesel efter att ha fått smutsig sådan senast vi tankade här. Vi hyr en bil och kombinerar inköp med utflykter.

Ett ”fönster” i taket på Ariannas dog house installeras för att kunna se storseglet då man sitter under skydd i dåligt väder. Igår inhandlades en sticksåg som nu kommer väl till pass. Ombord fanns redan plexiglas och slipmaskin i ”bra-att-ha”-facket. Frågan är nu bara om tätningsmassan räcker, om inte får det bli en promenad till någon butik i stan.

Kalle lämnar oss i kväll för att få några dagar i Buenos Aires innan han flyger vidare över Atlanten och hem till Värmdö. Det har varit trevligt att lära känna Lasses son och vi kommer säkert att ha kontakt framöver, vi har ju varit med om fantastiska upplevelser tillsammans. Nu är vi två som seglar vidare västerut i den chilenska ö-världen. Det ska bli spännande att få uppleva mer av Patagonien, vilket jag ska försöka skriva mer om efter att vi lämnar Ushuaia den 25 eller 26 januari.

Hälsningar Per-Erling