Punta Arenas

Skrivet 12 feb:

PuntaArenas03
Andra dagen i Punta Arenas. En trevlig stad med över 130 000 invånare enligt vad någon sa till oss. Låg bebyggelse som till mycket påminner om tidigt 1900-tal. Breda gator med små butiker och matställen.

PuntaArenas02
I hamnen och kvarteren intill piren präglas av sjöfartskontor ,myndigheter, och lagerbyggnader. Inga större fartyg kommer till piren utan ankrar på redden. Många stora och mindre bogserbåtar, fiskefartyg tillsammans med suplybåtar till oljeriggar (tror jag).

Staden blomstrade under 1800 och tidigt 1900-tal men drabbades hårt efter att Panamakanalen invigdes och sjövägen mellan Atlanten och Stilla Havet styrdes om. Nu har turismen och oljan lyft staden och den ser ut att må bra. Alla vi möter är så välkomnande och hjälpsamma.

PuntaArenas01
I dag bunkrade vi diesel med hjälp av våra dunkar. Det blev några vändor till en vanlig mack med en kärra vi fick låna i hamnen. Besättningen på de små arbetsbåtarna/bogserbåtarna som vi förtöjt utmed hjälpe oss att lasta ombord.

I morgon måste jag leta transport till flygplatsen till lördag morgon, flyget lyfter 06.30.